Ajankohta

31.5.2017 15:00 – 31.5.2017 17:00

Paikka

Valtiokonttori, Sörnäisten rantatie 13

Järjestäjä

ProCom

Ilmoittautumistilanne

Melkein täynnä

Tilaisuus käynnistyy D9-digitiimin digijohtajan Nina Nissilä esittelyllä valtion digitalisaation kärkihankkeista ja D9-digitiimin palveluista julkishallinnossa. Tämän jälkeen apulaisjohtaja Sami Moksunen avaa viestinnän haasteita julkishallinnossa.

Päivän pihviä päästään sulattelemaan, kun kokeilukehittämisen asiantuntija Anni Leppänen Valtiokonttorin D9-digitiimistä avaa yhden luukun mallia julkishallinnossa hänelle arkisten osallistavien menetelmien avulla. Paikalla ovat Päivi Railotie suomi.fi-lanseerauksen edustajana ja Hannele Inkinen Kansalaisneuvonnasta. Päivän päätteeksi tunnemme nämä kaksi case-tapausta ja meillä on ajatus siitä, miten ihmiset löytävät sähköiset palvelut ja kuinka kansalaiset saadaan käyttämään palveluja.

Kansalaisneuvonta auttaa löytämään oikean palvelukanavan julkishallinnon toimijaverkossa: neuvontaa palvelujen käyttöön koko julkisella sektorilla. Kansalaisneuvonta tukee myös sähköisten asiointipalvelujen käytössä.

Suomi.fi julkaistaan kesällä. Palvelutietovaranto kokoaa yhteen kaikki Suomen (erityisesti julkishallinnon) palvelut ja palvelukanavat. Tämä ’palvelukatalogi’ tarjotaan uudessa Suomi.fi-palvelussa elämäntilanteisiin perustuvan rakenteen kautta. Ihmisen ei tarvitse tietää, minkä viranomaisen kanssa hänen tulee asioida, vaan tieto koostetaan hänen elämäntilanteeseen relevantilla tavalla.

Digitalisaation kärkihankkeiden työskentelytavoista ja tuloksista on paljon opittavaa. Toivotammekin tervetulleiksi julkishallinnossa työskentelevien lisäksi myös yksityisen sektorin ja järjestöjen viestijät sekä työnhaussa olevat viestinnän ammattilaiset. 

Ilmoittaudu heti, jotta varaamme sopivan määrän tarjoiluja kevätkauden päättäjäisten kunniaksi. Ilmoittautuminen suljetaan 24.5. tai tilaisuuden täytyttyä.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.