Ajankohta

22.3.2017 09:00 – 22.3.2017 16:00

Paikka

ProComin koulutustilat, Kalevankatu 30, 7. krs., 00100 Helsinki

Hinta jäsenille

475 € + alv 24%

Hinta (ei jäsenet)

625 € + alv 24%

Järjestäjä

ProCom

Ilmoittautumistilanne

Tilaa on vielä
Salla PyymäkiMaiju Ranta

 

Henkilöstöön vaikuttavissa muutostilanteissa keskeisessä roolissa on paitsi lain ja säädösten ymmärtäminen, niin myös esimiesten ja työnantajan tapa viestiä muutoksesta. Tässä koulutuksessa saat eväitä vaikeidenkin työsuhdetilanteiden käsittelyyn lain pykälää noudattaen, viestinnällisen ulottuvuuden huomioon ottaen. Aamupäivän aikana kuulet YT-tilanteisiin sekä henkilöön liittyvään irtisanomiseen liittyvät juridiset faktat sekä saat vinkkejä näiden vaikeiden tilanteiden viestintään. Iltapäivällä tarkastellaan muutosta työsuojelullisesta näkökulmasta, jälleen viestinnän tarpeet huomioiden. Koulutus sopii viestintäammattilaisten lisäksi myös kaikille esimiestyötä tekeville, joiden nykyiseen tai tulevaan työnkuvaan liittyy henkilöstöön vaikuttavia muutostilanteita.

Koulutus on mahdollista suorittaa yksittäisenä koulutuspäivänä tai osana MuutosPRO-ohjelmaa.

 

PÄIVÄN OHJELMA

 

8:45 - 9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi


9:00 - 9:10 Tervetuloa!
Marjo-Riitta Oksa, johtaja, kouluspäällikkö, ProCom


9:10 - 12:00
Vetäjänä Salla Pyymäki, osakas, asianajaja, Asianajotoimisto Roihu Oy

Yhteistoimintamenettely sekä taloudellinen ja tuotannollinen irtisanomisperuste
-    Juridiset edellytykset pähkinänkuoressa
-    Mikä on viestinnän rooli muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa?
-    Milloin voidaan viestiä ja mistä? Missä voidaan mennä vikaan?
-    Sisäinen ja ulkoinen viestintä
-    Viestinnän ristipaine tilanteessa, jossa viestintään suunnitellaan organisatorisia muutoksia


Henkilöön liittyvä irtisanomisperuste
-    Esimerkkejä henkilöön liittyvistä irtisanomisperusteista
-    Viestinnän tarve sisäisesti ja ulkoisesti: mitä on otettava huomioon?


12:00 - 13:00 Lounas


13:00 - 14:00
Työsuojelullinen näkökulma muutoksessa
-    Mikä on häirintää? Milloin kuormitus on liiallista?
-    Viestinnän rooli työyhteisössä työsuojelullisesti haastavissa tilanteissa
Vetäjänä Salla Pyymäki, osakas, asianajaja, Asianajotoimisto Roihu Oy


14:00 - 14:30 Kahvi


14:30 - 16:00
Työyhteisön hyvinvointi muutoksen keskellä
Muutos on tila, joka kuluttaa energiaa ja luo yhteisöön sisäisiä jännitteitä. Voiko muutokseen suhtautua tiedostavasti? Miten työyhteisön hyvinvoinnista huolehditaan muutoksen keskellä?
Maiju Ranta, viestintäkouluttaja, Viestintäkoulutus Pedacom Oy

 

KOULUTTAJA

 

Päivän kouluttajana toimii asianajaja, FM Salla Pyymäki. Salla toimii neuvonantajana monipuolisissa työoikeudellisissa kysymyksissä muun muassa työsuhteen päättämistilanteissa, yhteistoimintaneuvotteluissa, yritysjärjestelyissä ja liikkeen luovutustilanteissa. Hän myös avustaa työnantajia erilaisissa työyhteisöjen ongelmatilanteissa, esimerkiksi kiusaamisväitteiden selvittämisprosesseissa. Salla toimii asiamiehenä erilaisissa riitaprosesseissa eri tuomioistuimissa.

Iltapäivän puheenvuorossaan viestintäkouluttaja Maiju Ranta keskittyy työyhteisön hyvinvointiin muutoksen keskellä. Kouluttajana Maijun vahvaa aluetta ovat erityisesti asiakaspalvelu sekä vuorovaikutuksen haasteet työssä. Maijun laaja-alainen ymmärrys ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta perustuu monipuolisiin viestinnän opintoihin, aiempaan sairaanhoitajan työhön sekä näyttelijänä toimimiseen. Kouluttajana Maiju korostaa luovuutta ja sisäistä turvallisuutta.

 

HINNAT JA ILMOITTAUTUMINEN


Hinta
Koulutuksen hinta on ProComin jäsenille 475 euroa + alv. 24 %, muille 625 euroa + alv. 24 %. Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä kahvi- ja lounastarjoilun.

Mikäli organisaatiostasi osallistuu kaksi tai useampi, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 15 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Mikäli suoritat ProComPRO-kokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella viimeistään 4.3.2017. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Huom! ProComin jäsen, varmistaaksesi koulutuksen osanottajamaksun jäsenhintaan, muistathan kirjautua jäsensivuille alla olevasta linkistä.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

Tiesithän, että ProComin koulutustila on myös jäsenten vuokrattavissa, joko sisäisiin koulutuksiin tai vaikkapa lehdistötilaisuuksien järjestämiseen? Kysy lisää toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

Koulutus on mahdollista suorittaa yksittäisenä koulutuspäivänä tai osana MuutosPRO-ohjelmaa.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n
jäsenrekisterin rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla.