Ajankohta

7.3.2019 09:00 – 7.3.2019 16:00

Paikka

ProComin koulutustilat, Kasarmikatu 23A5, 00130 Helsinki

Hinta jäsenille

475 € + alv 24%

Hinta (ei jäsenet)

625 € + alv 24%

Järjestäjä

ProCom

Ilmoittautumistilanne

Tilaa on vielä
Johanna Vahtola

 

Palvelumuotoilusta puhutaan paljon, mutta miten sitä voi käytännössä soveltaa viestinnän kehittämiseen? Miten viestinnän palvelumuotoiluprojekti viedään läpi? Mitä menetelmiä voi käyttää? Mitkä ovat tyypillisimmät sudenkuopat? Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa opit hyödyntämään palvelumuotoilun lähestymistapaa omaan viestinnän kehitystyöhösi ja kuulet, miten palvelumuotoilua on käytännössä sovellettu viestinnän kehittämiseen.

Päivän aikana osallistujat saavat perustiedot siitä, mitä palvelumuotoilu on ja miten sitä voi hyödyntää nimenomaan viestinnän kehittämiseen. Päivän pääpaino on oman kehitysprojektin työstämisessä. Osallistujat työstävät omaa projektiaan ennakkotehtävän sekä päivän aikana työstettävien tehtävien avulla ja saavat neuvoja projektin eteenpäin viemiseen. Päivän aikana jokainen palvelumuotoiluprosessin vaihe käydään teoriatasolla läpi, ja osallistujat saavat sparrausta vaiheiden toteuttamiseen myöhemmin itsenäisesti organisaatioissaan. Osallistujat kuulevat päivän aikana myös useita erilaisia  sisäisen ja ulkoisen viestinnän case-esimerkkejä viestinnän palvelumuotoiluprojekteista.

Päivän aikana työstettävä kehitysprojekti voi olla joku omassa organisaatiossa parhaillaan ajankohtainen kehitystyö tai joku muu itselle tärkeä viestinnän kehitysprojekti. Halutessaan osallistuja voi harjoitella kehittämistä myös kouluttajan esimerkkiprojektin avulla.

Koulutus on mahdollista suorittaa yksittäisenä kokonaisuutena tai osana MarComPRO-koulutusohjelmaa.

Kenelle?

Koulutus soveltuu parhaiten viestinnän ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan palvelumuotoilua käytännössä.

Päivän sisältö

Koulutuspäivä tarjoaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä palvelumuotoilu on?
  • Miten palvelumuotoilua voi soveltaa viestinnän kehittämiseen?
  • Mitä menetelmiä ja työkaluja on olemassa?
  • Miten palvelumuotoilua on sovellettu viestinnän kehittämiseen muissa organisaatioissa?
  • Miten voin viedä omaa kehittämishaastettani eteenpäin palvelumuotoilun avulla?

Kouluttaja: Elina Piskonen, palvelumuotoilujohtaja, Kaiku Helsinki

Vierailijapuheenvuoro: Miten Säteilyturvakeskus on hyödyntänyt palvelumuotoilua viestinnän kehittämisessä?
Johanna Vahtola, viestinnän asiantuntija, Säteilyturvakeskus

Kouluttaja

Kouluttajana toimii palvelumuotoilujohtaja Elina Piskonen viestintätoimisto Kaiku Helsingistä. Elina yhdistää työssään palvelumuotoilun lähestymistavan pitkään kokemukseen viestinnän kehittämisestä. Elinan intohimo on tuoda Suomen viestintäkentälle uusia menetelmiä ja ihmiskeskeistä tapaa kehittää asioita. Hän toteuttaa tätä päivittäin vetämällä projekteja, joissa muotoilun ajattelumaailmaa ja palvelumuotoilun menetelmiä viestinnän tekemiseen yhdistämällä luodaan aidosti vaikuttavaa viestintää.

Elina on Suomen johtavia viestinnän palvelumuotoilun asiantuntijoita ja Viestinnän+markkinoinnin palvelumuotoilijat -verkoston perustaja. Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL palkitsi hänet vuoden vaikuttavin 2018 -palkinnolla.

Kouluttajasta sanottua

”Lyhyessä ajassa saimme oivallisen, innostavan johdatuksen palvelumuotoiluun. Tämä kannustaa kokeilemaan itse!”

”Palvelumuotoilun työtapoja voi hyödyntää hyvin monessa asiassa, joten koulutuksen aihe oli ajankohtainen. Kouluttajan käytännön esimerkit olivat valaisevia: oli todella mielenkiintoista kuulla, miten palvelumuotoilun keinoin oli parannettu muun muassa sisäistä viestintää organisaatiossa.”

”Erinomaisesti toteutettu, hyvin suunniteltu ja keskityttiin konkreettisiin asioihin. Kiitos!”

Hinnat ja ilmoittautuminen

Hinta
Koulutuksen hinta on ProComin jäsenille 475 euroa + alv. 24 %, muille 625 euroa + alv. 24 %. Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä kahvi- ja lounastarjoilun.

Mikäli organisaatiostasi osallistuu kaksi tai useampi, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 15 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Mikäli suoritat ProComPRO-kokonaisuutta, sisältyy koulutuspäivä kokonaisuutesi hintaan.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset tämän sivun ilmoittautumislomakkeella viimeistään 28.2.2019. Lisätiedot ja tiedustelut: procom@procom.fi.

Huom! ProComin jäsen, varmistaaksesi koulutuksen osanottajamaksun jäsenhintaan, muistathan kirjautua jäsensivuille alla olevasta linkistä.

Peruutusehdot
Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta. Peruutukset osoitteeseen: procom@procom.fi.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan riittävän ryhmäkoon muodostuttua.

Kiinnostuitko MarComPRO-valmennusohjelmasta? Kysy lisää ProComin toimistolta: procom@procom.fi tai puh. (09) 135 7775.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.