Ajankohta

15.9.2020 16:00 – 15.9.2020 18:00

Paikka

ProComin koulutustilat, Kasarmikatu 23 A, 00130 Helsinki

Ilmoittautumistilanne

Tilaa on vielä

Johdon tuki ja ymmärrys viestinnän merkityksestä ja roolista organisaatiossa on ensiarvoisen tärkeä asia viestinnän alan ammattilaiselle. Vastaavasti viestinnän tuki johdon strategisten tavoitteiden, projektien ja suunnitelmien toteuttamiseksi tuottaa parhaan lopputuloksen. Miten rakentaa yhteistä ymmärrystä viestinnän roolista organisaatiossa ja osallistaa johtoa viestinnän projekteihin? Miten sitouttaa henkilöstöä ja johtoa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi?

Fasilitointi tarjoaa joukon työkaluja ja menetelmiä, joilla organisoidaan ja kannustetaan ihmisiä osallistumaan ja löytämään yhteinen ymmärrys ja suunta. Sitä voidaan helposti hyödyntää niin kokouksissa, työpajoissa kuin valmennuksissa. Fasilitointitaidot voivat olla korvaamaton apu organisaation muutostilanteissa; muutosten läpiviennissä ja viestinnässä.

Tilaisuudessa käymme tiivistetysti läpi fasilitoinnin kolme salaisuutta sekä kokeilemme käytännössä vähintään yhtä fasilitointimenetelmää. Tervetuloa mukaan – pääset itse kokemaan fasilitoinnin taian!

 

PUHUJA
Fasilitointiin meidät tutustuttaa Grape Peoplen valmentaja Henna Karjalainen. Hennalla on fasilitaattorina valloittava tyyli pureutua erilaisten ryhmien dynamiikkaan ja antaa tilaa oivalluksille: ”On hienoa nähdä, miten hyvällä ryhmätyöskentelyn ohjauksella ja tiettyjä vaiheita hidastamalla saadaan ihmiset samalle aaltopituudelle ja oikeasti keskittymään yhteisten ratkaisujen tuottamiseen ja kehittämiseen. Silloin syntyy lähes jotain taianomaista.” Ennen siirtymistään täysipäiväisesti fasilitoinnin maailmaan, Henna toimi lähes 10 vuoden ajan finanssisektorilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä keräten kokemusta ison organisaation kehittämis- ja ideointikulttuurista sekä monenlaisten muutosten läpivienneistä.

 

MITÄ FASILITOINTI ON?

Fasilitointivalmennuksen avulla opit kehittämään organisaatiota fasilitoinnin keinoin, käyttäen hyväksesi osallistujien tietotaitoa. Fasilitoinnissa puolueeton osapuoli eli fasilitaattori keskittyy kokouksen tai työpajan prosesseihin ja toimii ryhmän ohjaajana. Hän auttaa ryhmää ideoimaan vaihtoehtoja, tekemään päätöksiä ja ratkaisemaan ongelmia kokouksen puitteissa. Hyvä fasilitaattori erottaa kokouksen sisällön ja kokousprosessin. Hän varmistaa ryhmän jäsenten osallistamisen, kaikkien ideoiden kuulemisen, valintojen hyväksymisen sekä yhdessä tehtyihin päätöksiin sitoutumisen.

 

Ajankohta: tiistai 15.9.2020 klo 16–18

Paikka: ProComin koulutustilat, Kasarmikatu 23 A, 00130 Helsinki

Tilaisuus on avoin ja maksuton ProComin jäsenille. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ilmoittautumisen yhteydessä annettavia tietoja käsitellään ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n jäsenrekisterin
rekisteriselosteessa ja ProCom Oy:n asiakasrekisterin rekisteriselosteessa kuvatulla tavalla. Lue lisää rekisteriselosteista.